nekpijn

nekpijn – nekproblemen / de oplossingen

Behandeling van nekpijn

De behandeling van nekpijn is afhankelijk van de gevonden oorzaak.
Meeste patiënten worden succesvol behandeld met rust, medicatie, immobilisatie, kinesitherapie, oefentherapie, wijziging van activiteit of een combinatie ervan.
Wanneer nekpijn wordt veroorzaakt door overbelasting of verrekken van spieren en ligamenten over hun grenzen,zal er rust en een halskraag voorgeschreven worden voor een bepaalde periode.
Tevens zal medicatie voorgeschreven worden om de inflammatie te bestrijden.
Pijnmedicatie mag enkel gebruikt worden zoals het is voorgeschreven, en mag niet zomaar voor lange periodes genomen worden. Iedere voorgeschreven behandeling dient trouw gevolgd te worden om een optimaal resultaat te bekomen.

Wanneer de nekklachten blijven aanhouden en dus chronisch worden kan uw behandelende orthopedist U een revalidatie programma voorstellen , bestaande uit fysiotherapie en oefentherapie, om uw klachten te verminderen en te voorkomen.

De overgrote meerderheid van patiënten worden geholpen door een combinatie behandeling van rust, medicatie en kinesitherapie. Slechts een beperkt aantal patiënten dient heelkundig behandeld te worden. Heelkunde kan noodzakelijk blijken om de druk op het ruggenmerg of een zenuwwortel te verwijderen. Deze druk kan veroorzaakt zijn door een discus hernia of een beenderige vernauwing van het ruggenmergkanaal. Heelkunde kan eveneens noodzakelijk zijn in geval van een ongeval om de nek te stabiliseren en zo het risico op verlammingen te verminderen.

Neem contact voor kinesitherapie behandelingen

Heeft u ook last van nekpijn of een nekhernia?

Nekpijn de oplossingen